Hengst Poeta de Susaete

Logo Hengst Poeta de Susaeta

 

Pura Raza Español (PRE)

Geboren: 15 februari 2012
Kleur: Diepzwart
Stokmaat: 1.70m
AES-goedgekeurd
Veulens kunnen bij alle Europese stamboeken geregistreerd worden.

AES logo

DEKHENGST POETA

PRE-hengst met dressuuraanleg
De Spaanse hengst Poeta de Susaeta maakte als vier-, vijf- en zesjarige indruk met zijn presentatie en uitstraling, ruime en tactmatige bewegingen, en zijn altijd opwaartse houding.  In Spanje behoorde hij bij de besten op de kampioenschappen voor jonge dressuurpaarden en bewees hij zich staande te kunnen houden tussen de ‘gewone’ jonge dressuurpaarden, met hun Duitse of Nederlandse bloedlijnen.

Talent voor de hogere dressuur
De sportliefhebbers in eigen land raakten niet uitgepraat over Poeta. Als jong paard werd hij regelmatig uitgebracht, maar in 2019 verscheen hij niet in de ring. Poeta werd thuis rustig doorgetraind. Vanwege de coronamaatregelen wordt zijn Prix St.Geoges-debuut nog even uitgesteld, wel deed een trainingsvideo stof opwaaien. 7000 keer werd dit filmpje bekeken, 630 mensen lieten hun positieve commentaar achter, en 1800 keer werd de video gedeeld!

Poeta, voor wie iets bijzonders zoekt
De keuze is reuze in de KWPN-fokkerij. En ook in Duitsland en Denemarken kun je als fokker terecht bij hengsten met prachtige bloedlijnen.

Maar Poeta is anders dan de geijkte dressuurhengst. Dressuurruiters zijn al jaren op zoek naar paarden met net dat beetje extra’s. Met net dat beetje méér instelling techniek in de benen.

Intelligent en met veel go
We noemen Kirsten Brouwer, die onlangs debuteerde in het ZZ-Zwaar met de toen zevenjarige Cesar de Masse: “Hij is een bijzonder paard, super intelligent, braaf en hij heeft drie goede gangen met veel tritt in de benen. Zijn karakter is goud waard. Hij geeft ook een heel fijn gevoel bij het rijden, omdat hij zo veel go heeft. Ik denk dat het later echt een Grand Prix-paard gaat worden.”

Vrolijk en vlug
Twee jaar geleden reed Brouwer de PRE-hengst Nilo Larios voor de handel en ook daar liet de amazone zich positief over uit: “Nilo heeft veel werklust, is super eerlijk en toch heel scherp. Dat is de kwaliteit van deze paarden, denk ik. Plus dat ze intelligent zijn. Nilo is heel vrolijk en leuk om mee te werken. De PRE is wat sneller in de beweging dan een KWPN’er, maar kan ook ruimte pakken en groot bewegen.’

CACIQUE IX

ERMITAÑO III

GANADOR VIII
ERMITAÑA IV
REGENTA XV HORTELANO XIV
PRIMOROSA XXV
EDITORA XIV OFICIAL XXIX NEVADO IX 1980
OFICIALA XI 1971
RESEÑA BIZARRO XIV
JEDREA
Hengst Poeta

OVER POETA

Guillermo García, ruiter van Poeta:
“Poeta is een paard dat de grenzen overschrijdt. Hij is uniek en speciaal. Ik kan niet in woorden vatten hoe bijzonder hij voor ons is.”

Eigenaresse María van stoeterij Susaeta:
“Hij is zonder twijfel de grote beloning die we hebben gekregen na zoveel jaren van fokken en selecteren. Poeta is een hengst die het allemaal bij elkaar brengt: hij heeft een geweldige instelling, een uitzonderlijk temperament, kracht, schoonheid, uitstekende bewegingen. Wat kunnen we meer wensen”

PRESTATIES

2020
* Debuut op Prix St George-niveau met scores boven de 70%
* Zilveren medaille op het Sicab ANCCE Cup Final voor zuiver gefokte Spaanse paarden (71.227% gemiddeld) in Sevilla
* Sicab Sevilla winnaar Intermediaire I Kür op Muziek (73.425%)

2018
*1e CDI3* Toledo bij de zesjarige dressuurpaarden, met 80,6%.
*1e CDN3* Segovia: 79,6%.
*Poeta vertegenwoordigde Spanje voor het tweede jaar op het FEI Wereldkampioenschap Jonge Dressuurpaarden in Ermelo

2017
*Poeta vertegenwoordigde Spanje op het FEI Wereldkampioenschap Jonge Dressuurpaarden in Ermelo.
*Reservekampioen op het Spaanse kampioenschap Jonge Dressuurpaarden bij de vijfjarigen. Hij was de enige PRE met een podiumplek op de gehele wedstrijd en liet daarmee zien dat hij zich met de beste dressuurpaarden kan meten.
*Kampioen in de finale van de Young Horse Selection Trials (PSCJ) in Spanje, waarin hij de kwalificatie ‘Uitstekend’ kreeg.
*Kampioen op het PRE Wereldkampioenschap bij de vijfjarigen, met een gemiddelde van 80,5%.

2016
Poeta was de hengst met het hoogste gemiddelde van de vierjarigen in de geschiedenis van het PRE Wereldkampioenschap, namelijk 83,80%.

 

Poeta de Susaeta in zijn winnende Kür op Muziek

Bestel hier