Procedure voor het krijgen van een paspoort en registratiebewijs/stamboekpapier

Voor registratie van uw veulen(s) van Poeta de Susaeta voor sport of fokkerij kunt u als fokker contact opnemen met uw ‘eigen’ stamboek of met het AES.

Op de website van het Anglo European Studbook (www.angloeuropeanstudbook.nl) kunt u een dekbon en een schetsformulier uitprinten. Deze geeft u aan uw dierenarts als deze het veulen komt chippen en gelijktijdig beide formulieren invult en ondertekent.

De ‘dekbon’ en ‘schetsformulier’ plus een kopie van het registratiebewijs/stamboekpapier van uw merrie stuurt u op naar:

Anglo European Studbook Benelux Office
De Heikampen 9
5482 ZR Schijndel (Nl)
www.angloeuropeanstudbook.nl

En voor nog geen 50 Euro heeft uw alle papieren van het AES, waarmee later wereldwijd aan wedstrijden kan worden deelgenomen. Het AES is immers een door de WBFSH erkend stamboek en lid van de federatie voor stamboeken.

Er wordt geen jaarlijkse contributie verlangd door het AES.

Wenst u registratie in een ander stamboek volg dan de aanwijzingen en registratieregels van het betreffende stamboek.

Als u met een zuiver PRE veulen beslist wilt doorfokken en originele papieren van het Spaanse hoofdstamboek wilt ontvangen, volg dan de route hier beneden. 

Eerst moet u de eigenaren van de PRE-hengst aanschrijven met in de brief de kopie van de betaling van alle rietjes die u heeft besteld in 2020. Svp in Frans, Duits of Engelse taal en uw volledig adres erbij vermelden.

Stuur deze brief svp aan:
YEGUADA SUSAETA, S.L.
Attn. Mrs Maria Ruiz
Paseo del Rádar, 88
28860 PARACUELLOS DE JARAMA (MADRID) SPAIN

Zij zullen u dan een factuur sturen voor het verschil tussen het dekgeld van 1500 Euro en de reeds door u betaalde rietjes.

Na die betaling sturen zij u het ‘certificado de salto’. Dit document geeft u het recht uw veulen net zoals ieder in Spanje geboren veulen in te laten schrijven in het PRE hoofdstamboek.

Met de meeste landen in Europa heeft het moederstamboek een contract met de nationale dochter-verenigingen voor PRE paarden, die u verder helpen met de formaliteiten (o.a. bloedprikken en nog enkele documenten voor DNA, enz.) Ieder in een bepaald land geboren veulen dient geregistreerd bij het moeder-stamboek via haar representant-vereniging in uw land alsook opgenomen te worden in de databank van uw land, als die al bestaat. Dat is volgens de EU regelgeving.

Neem dus contact op met de PRE vereniging in uw land en met uw ‘certificado de salto” en de door hen nog meer vereiste documenten kunt u het veulen laten registreren net zoals een in Spanje geboren veulen. Dat papier is volledig conform de vereisten van zowel de wetgeving als ook het Spaanse moederstamboek.

Veel succes met uw veulen, veel plezier in sport of fokkerij met dit waardevolle veulen.